De Wereld Op Zijn Kop op Vinyl

20,00

Beschrijving

Verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren jaagt alweer ruim een kwart eeuw achter zijn muzikale droom aan.

Nu zijn dochter gaat trouwen kan hij eindelijk met een gerust hart doorbreken.Iedereen mag echt alles van hem weten. Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt hij je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, een muzikaal en creatief huwelijk, verslaafd aan het vermaken van het publiek.

Percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg vormen de strakke ritmefundering. De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden, raken behalve juiste ook gevoelige snaren. In grote zalen maar ook (zeer) kleine intieme settings. Samen meer dan 100 jaar podiumervaring waarbij het speelplezier nog steeds met stip op 1 staat.

“De wereld op z’n Kop”

Na de voorstellingen ‘De Verdieping’, Lijf en Rauw’ en ‘Uw hoofdsponsor’ gaat eind september 2018 ‘De wereld op z’n kop ‘ van start. Bij de voorstelling hoort ook een prachtig album met dezelfde titel die ook in september het levenslicht zal zien.

Met zijn indringende teksten en een onnavolgbare dictie, en hoe dan ook recht uit en in het hart gaat VAN PIEKEREN de confrontatie met het publiek aan. onderkoelde humor, heel veel gevarieerde muziek, koortjes, maar bovenal: Nederlandstalige teksten die ergens over gaan.

De eerste single ‘achter in de tuin’ is nu online

 

“Utregticana van de bovenste plank”

 

Jan van Piekeren is regelmatig te zien als stamgast bij het RTV Utrecht programma U-Vandaag waar hij mag aanschuiven als linkse hobby. en samen met Johan zijn minuutje kan oefenen voor DWDD.Hij demonstreert alleen voor en nooit tegen.
Nu demonstreert hij voor versterkte muziek op straat in Utrecht. Leve de revolutie.

Info & Boekingen

In de theaters speelt VAN PIEKEREN een uitgebalanceerde luistervoorstelling van twee maal 45 minuten, met pauze. In andere zalen en op festivals een aangepast programma met de best of.

Meer info

Voorlopige hoogtepunten: Parade en Uitmarkt, Interview met live-optreden in VARA’s Spijkers met Koppen, VPRO TV, Cult-TV Amsterdam. Stamgast RTV Utrecht U Vandaag.

Hifi.nl:
Recensie van piekeren Lijf en Rauw
“Van Piekeren laat wederom horen dat zijn rokerige, doorleefde stemgeluid prima past bij de poëtische teksten die de vrijdenkende krasse knar uit zijn geest-verruimde glimmende hersenpan weet te toveren”

Audio-creative:
Recensie Parelsessies
“Het is een bijzondere avond. Jan introduceert zijn nummers graag met een verhaal. De ene keer kritisch op de hedendaagse maatschappij en soms heel persoonlijk. Zo persoonlijk zelfs dat een ieder tijdens het nummer wat er op volgt met kippenvel zit te luisteren.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Wereld Op Zijn Kop op Vinyl” te beoordelen

Andere suggesties…