“Het eeuwig durende praktijkpad”

Vanaf zijn 13e jaar speelt Johan Fransen gitaar.

Na een vooropleiding conservatorium in Utrecht op te jonge leeftijd, koos Johan Fransen voor het eeuwigdurende praktijkpad. Hij is sinds zijn 15e actief als leadgitarist, sessie- en studiomuzikant.

Johan schrijft de composities op akoestische en elektrische gitaren, al dan niet gekoppeld aan een effectapparaat. In de band fungeert hij als metselaar. Geduldig en subtiel bouwt hij een arrangement op.

Inspiratiebron Jan Akkerman is hoorbaar in de jazzy aanpak van zijn spel. Johan blijft altijd zoeken naar die ene juiste noot op het juiste moment.  

Johan Fransen speelde op plaatopnames/ live bij Mark Hilton, Laroux, Joep van Leeuwen, Jaques Mees, De Verborgen Bende, Iris Penning, Zoetwater, Jhnnymn, Accidental Gap, Overlast e.v.a.

Johan is sinds 2013 gitarist, ofwel gitareur zoals hij zelf zegt, bij Van Piekeren. Samen met naamdrager van de band, Jan van Piekeren.

Met Jan van Piekeren samen duo van Piekeren. Wij willen heel Nederland kennis laten maken met Utregticana muziek. Teksten die ergens over gaan. Tekst is ook mijn ding.

Johan Fransen is verzot op design én kwaliteit.

Heeft een voorliefde voor mooie lijnen van o.a. klassieke auto’s zoals b.v. een Citroën DS. Ook op zijn Gretsch White falcon, hij is altijd bezig om zijn geluid zo bijzonder mogelijk neer te zetten. In een studio voor een opname maar ook live op de bühne. Hij heeft tenslotte ook jarenlang gewerkt in de hifi- en highend markt in geluidsapparatuur voor o.a Myryad, Rel en Tannoy. Altijd bezig met taal, hoe kun je zoveel mogelijk “vertellen” in één zin. Het zal je dan ook niet verbazen dat de liedjes van Van Piekeren ook voor een belangrijk deel uit Johan zijn pen komen. Met Jan heeft hij zijn muzikale “broeder” ontdekt. Zij reizen samen sinds 2013 het land rond en laten Nederland kennis maken met Utregticana muziek. Veel humor, melancholische teksten en spreuken van de Founders of The Utregticana. De spreuken van Johan en Jan zijn nu ook leverbaar als Merchandise artikel op ansichtkaarten, mokken en shirts.

Kijk daarvoor hieronder bij Merchandise.

Het Woordkunstenaars duo Johan Fransen samen met Jan van Piekeren

Naar de Shop van Van Piekeren