Ondanks alle mooie berichten over werkzame vaccins, die ons weer aan het knuffelen moeten krijgen, zal deze winter voor veel mensen; lang, donker en eenzaam zijn.

de verschillen zijn groot

In de shop kun je aan veel klanten duidelijk merken dat deze bizarre tijd niet in de koude kleren gaat zitten. Omdat de cannabisliefhebber uit alle lagen van de bevolking komt, kun je in de shop goed zien, hoe die verschillende lagen van ons gelukkige landje, de pandemie doorkomen. De verschillen zijn groot.

de boodschappen worden bezorgt

De Tesla rijder haalt het maximaal aantal voorgedraaide joints, dat wettelijk is toegestaan en verdwijnt weer een week in zijn huis met vloerverwarming. Hij werkt thuis en de boodschappen worden bezorgt. De boodschappenbezorger komt aan het eind van zijn dienst een zakje Haze gruis halen van 5 euro om thuis een beetje te relaxen.

60 euro in de week

Je ziet de Coronakilo’s vooral toenemen bij de klanten waar de pinpas het altijd doet. Als je in de schuldsanering zit en je moet van 60 euro in de week rondkomen, is de kans op een vreetkick al een behoorlijk stuk kleiner.

coffeeshop dubbele winnaar

Als je in deze tijd aan het werk bent en ook nog door de baas en niet door de overheid worden betaald, dan zwijn je er tot nu toe goed door heen. Ik denk dat we toch wel mogen stellen dat de coffeeshop niet tot de verliezers hoort. Samen met de supermarkten en de online grootgrutters mogen we ons zelfs tot de winnaars rekenen.

Zoals in eerdere columns al aangehaald zijn we zelfs dubbele winnaars. De omzet loopt lekker door en we krijgen de bonuspunten omdat eindelijk is bloot komen te liggen welke verantwoording we al een halve eeuw op onze schouders nemen.

wachten tot Sint Juttemis

Toch vind ik het doodzonde dat we als branche en cultuur nu niet doorpakken en onze plek op de sociale kaart opeisen. We kunnen wel wachten tot 2029 of Sint Juttemis, als de heilige wietexperimenten zijn geëvalueerd, maar we zitten nu in een pandemie en moeten NU iets doen.

de kerstbonus

Ik loop al een tijdje met een idee rond om er dit jaar nog voor te zorgen dat we als branche voor het eerst in 50 jaar de kerstbonus ontvangen. Ik weet dat we niet mogen adverteren, maar er mag wel over ons worden geschreven.

de belasting betaald de helft

Het is heel makkelijk. Je gaat naar de voedselbank bij jou in de gemeente en je verbind jezelf als nieuwe donateur. Nee, nou niet eventjes 500 euro in de bus en ik heb wat gedaan voor de wereld. Nee, dit jaar sponsor je het kerstdiner voor de voedselbank en je verplicht je minimaal een jaar lang voor een vast bedrag per maand. Als je 30.000 euro per jaar geeft, krijg je van de belasting de helft terug. Met je donatie zorg je er tevens voor dat een aantal van je vaste klanten ook weer iets in de ijskast hebben.

positiviteitsbom

Zorg dat de donatie wordt opgepikt door de lokale en regionale media. Als iedereen zou meedoen krijgen we online een bom aan positiviteit waar niemand omheen kan. Maar ook met 50 deelnemende shops is de impact gigantisch.

ondermijnen voedselbank

Het is nu niet de tijd om de kop in het zand, maar je nek uit te steken. Je hoeft echt niet bang te zijn , te worden beschuldigd voor het ondermijnen van de Voedselbank.

Jan van Piekeren

cannabisindustrie.nl

Geef een antwoord