De laatste weken ben ik behoorlijk van de leg. Sinds onze Minister van Justitie en veiligheid, Dilan Yesilgöz (VVD) op 12 september, de HJ Schoo-lezing hield, wordt ik gekweld door gewetensbezwaren.

het gevaar van linkse idealen

En ik dacht nog wel dat ik goed bezig was. Mijn laatste bezoek aan de slager is dik 20 jaar geleden, af en toe een visje waar er nog genoeg van zijn, geen koekjes met palmolie, en een achtertuin waar het gras gemaaid moet worden. Onze minister wees op het gevaar van rechts populisme, maar wees in één adem naar mij, het gevaar van alle linkse idealen, (waar de VVD er steeds meer van probeert te pikken.) Sinds de H.J. Schoo-Lezing van crimefighter Dilan ben ik bang om als “wokist” te worden verketterd en gecanceld.

Iedere man verplicht nagellak

Waar ik de laatste weken zo onrustig van word, is dat ik niet weet of ik nog steeds een goede burger ben met wat ouderwetse linkse ideeën of dat ik, zonder dat ik het zelf door heb gehad, ben geradicaliseerd tot het soort dat ons gave land probeert te ondermijnen om het Wokisme voor eens en voor altijd te laten overwinnen. Je moet er toch niet aan denken dat die lui, die salamanders belangrijker vinden dan koeien, onze mooie planeet proberen te verkloten met vlinders en bijen, en dat straks iedere man verplicht nagellak moet dragen.

Had onze Dilan niet even duidelijk kunnen maken waar radicaal begint, dan weet ik ook waar het mis is gegaan om van het bakje goede burger in het bakje woke en verdacht terecht te komen. Ik heb me ook voorgenomen om voorlopig mijn columns niet onder mijn eigen naam te schrijven tot duidelijk is of ik al te woke ben, of kans maak het binnenkort te worden. Echt waar, ik lig er gewoon wakker van.

Art 1 van de grondwet “woke” is

Volgens Wikipedia betekende woke tot 2 jaar geleden: “een term die verwijst naar het bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving.” Zou onze Dilan echt bedoelen dat Art1 van onze grondwet “woke” is? Het straatnieuws mag ook wel oppassen, dak- en thuislozen vertegenwoordigen momenteel nog geen meerderheid, minderheden vertroetelen, is foute boel.

gezongen om een paar bomen te redden

Of doet ze gewoon mee met alles aan de rechterkant van de VVD, die van Woke een containerbegrip hebben gemaakt waar zij iedere kritiek mee kunnen pareren. Afgelopen week hebben we, tijdens de demonstratie om de verbreding van de A27 bij Amelisweerd tegen te houden, gezongen om een paar bomen te redden. Volgens iedereen die ervan droomt om op maagdelijk asfalt te kunnen rijden, natuurlijk een radicale woke actie. Rotti met nepkip, 80 km per uur rijden waar 100 km mag, piepen over onmenselijke toestanden bij de vluchtelingenopvang en ga zo maar door, allemaal verdacht woke gedrag, waar keihard tegen moet worden opgetreden.

Lieve Dilan vertel me alsjeblieft of ik al te ver ben geradicaliseerd. ik doe al twee weken geen oog dicht.

T. Baudet

straatnieuws.nl

Geef een antwoord