Naast het najagen van mijn creatieve dromen, heb ik altijd geprobeerd om mijn vaste lasten te verdienen met bijbaantjes, die zo min mogelijk op werken leken. Zo ben ik ook in de coffeeshop terechtgekomen. Ik zat toch altijd al één of twee avondjes in de week in de coffeeshop om lekker te dominoën, te schaken en slap te ouwehoeren, dus was het maar een kleine stap om die twee avonden achter de bar te gaan staan. Zonder dat het me tijd kostte had ik de huur geregeld.

“Little green bags”

Natuurlijk veranderd de beleving als je niet meer “de klant” bent, maar de medewerker, die een rol met tekst heeft aan de productiekant van het verhaal, Het is flink doorwerken. Je bent aan het koffiezetten en “Little green bags” over de toonbank aan het schuiven. Tijd om een potje te schaken is er niet, maar het slap ouwehoeren en het koffie drinken, tot de Renniegrens, bleef. Wat is het toch gaaf om betaald te worden voor een leuke avond en ook nog met personeelskorting je eigen wietje te kopen.

gokken, drinken, roken

Alhoewel, als je net als ik, bent bedeeld met veel verslavingsgenen dan kan de personeelskorting ook behoorlijk ongunstig uitpakken. Ik heb nooit maat weten houden. Altijd de grens op zoeken. Gokken,drinken, roken, TV kijken, eten, altijd meteen verslaafd.

masturberen

Toen ik in mijn pubertijd masturberen ontdekte dachten de buren, na een half jaar, dat ik proftennisser zou gaan worden. Ik weet nog dat ik een keer bij de huisarts was, die mij vroeg: “Jan, hou nou toch eens op met dat geruk.”. Ik vroeg hem geschrokken waarom, waarop de dokter zei: “Dan kan ik je even onderzoeken!”. Zo verslavingsgevoelig ben ik dus.

In mijn pubertijd veel te zwaar

Op mijn 22e verjaardag woog ik, zonder Corona, 118 kilo schoon aan de haak. Als mijn ouders vroeger visite kregen, maakt mijn moeder voor mij altijd een apart schoteltje met een paar hapjes erop. Als ze dat niet deed bleef ik dooreten. Ik geloof dat mijn record twaalf gevulde eieren is in tien minuten. In mijn pubertijd was ik al veel te zwaar. Het is bij mij altijd een combinatie geweest van lage verbranding, zware botten en pas ophouden met eten als de Tefallaag uit de pan was.

studentenvereniging Obesitas

Het is jammer dat ik nooit heb gestudeerd anders was ik zeker lid geworden van studentenvereniging Obesitas. Net als mijn bijbaantjes nu had ik ook in als 16 jarige al de nijging om van mijn hobby mijn inkomstenbron te maken.

Omdat eten toen mijn hobby was, vond ik al snel een baantje in een snackbar waar ik onbeperkt patatjes oorlog en cola naar binnen kon werken.

binnen 8 maanden 36 kilo

Toen ik eenmaal het jointje had ontdekt ging het helemaal hard. De vreetkicks waren zo grenzeloos dat de kilo’s eraan vlogen, Na mijn eerste vakantie zonder ouders kwam ik na vijf weken kamperen twaalf kilo zwaarder terug uit Italië. Toen mijn eigenwaarde door mijn overgewicht onder nul was gedaald, ben ik gaan afvallen. Het lijnen werd weer net zo extreem als het dichtgroeien. Binnen 8 maanden viel ik 36 kilo af en was ik weer net zo verslaafd aan het niet eten.

partydrugs

In de loop van de jaren heb ik mijn genen aardig onder controle gekregen. Drank ben ik al heel lang helemaal klaar mee. Ik rook geen sigaretten meer, Eet gezond. Kan uitstekend zonder Partydrugs uit mijn dak gaan en zelfs met vlees ben ik al jaren klaar.

verslaafd aan werken

Alleen mijn jointje is een blijvertje en in dit leven het compromis met mijn genen. Gelukkig maar anders was ik misschien nu, net als zo velen verslaafd aan spullen en geld, waardoor ik wel verslaafd moet raken aan werken. Ik moet er niet aan denken.

Jan van Piekeren

cannabisindustrie,nl

Geef een antwoord