De brand in het vluchtelingenkamp Moira, op Lesbos, heeft weer eens duidelijk gemaakt, dat barmhartigheid een politieke keuze is. Philips telg Klaas Dijkhof heeft zich van zijn meest menselijke kant laten zien. Om de coalitie niet op te blazen mogen er honderd kinderen, aangevuld met zielige moeders naar Nederland komen. Wir schaffen das!

van niks naar 100

We moeten niet zeiken over het belachelijke aantal, maar blij zijn met de historische draai van de partij van onze grote roerganger. Van niks naar honderd, dat is niet niks. Dat een groot aantal burgemeesters al jaren zeggen, er minstens 500 aan te kunnen, heeft daar helemaal niks mee te maken.

Hoe kan het nou dat er zoveel mensen in ons gelukkige landje, zo weinig compassie hebben?

camping met uitgeprocedeerden

Volgens mij heeft het voor een deel mee te maken, dat compassie en empathie zich ontwikkelen met ervaring. Je moet dingen beleven, letterlijk doormaken, om mee te kunnen voelen met een ander. Iets doormaken doe je met al je zintuigen. Zolang het je niet zelf overkomt of in je directe omgeving gebeurt, is en blijft het de ver van mijn bed show, telt het niet. Als je nog nooit in een vluchtelingenkamp bent geweest en je weet niet hoe het daar ruikt, niet de wanhoop en de spanning van de bewoners hebt gevoeld, dan zien de beelden op TV er al snel uit als een hele grote camping met uitgeprocedeerden.

“beleven” geen goedkope PR kreet

Om het tij te keren lijkt het mij daarom een uitstekend idee om een nieuw pretpark te openen waar “beleven” niet alleen een goedkope PR kreet is, maar een blijvende herinnering. Het wordt het eerste park waar je een huisje huurt dat tijdens je verblijf overstroomt en waar je de rest van je vakantie op het dak doorbrengt. Kamperen in het vluchtelingenbos of een beschutte plek zoeken op het daklozenstrand, met slechts één koude douche en geen toilet. Onbeperkt genieten van de noodrantsoenen, die vanuit de lucht worden gedropt.

Erg geliefd bij de viruswaanzin discipelen, is een lang weekend opgenomen worden op onze speciale Covid afdeling waar je zelf de patiënten op de IC mag incuberen.

Overnachten in de ruïnes va Aleppo

Er zijn ook speciale VIP arrangementen. Zo kun je voor 2000 euro een week 6 hoog in een anderhalf kamer appartement verblijven waar de lift kapot is, de elektriciteit is afgesloten en het trappenhuis stinkt naar de urine. Uw boodschappen kunt u gratis halen bij de voedselbank die ook op het terrein aanwezig is. De VIP gasten mogen ook gebruik maken van ons sterk vervuilde natuurzwembad, waar de laatste vis op z’n rug drijft en de olielucht misselijkmakend is. Heerlijk overnachten in een de ruïnes van een nagebouwd 5 sterren hotel uit Aleppo.

Vliegveld Lelystad

Ja, natuurlijk moet het nog allemaal verder uitgewerkt worden, maar in de basis is het volgens mij echt een goed idee. Ik heb ook al de ideale plaats gevonden om het pretpark te bouwen. Qua infrastructuur lijkt me een oud vliegveld wat niet wordt gebruikt de beste locatie. Eerst dacht ik aan vliegbasis Soesterberg, maar het is logisch dat het vliegveld Lelystad gaat worden. Vooral voor de overstroming van het bungalowpark hebben we veel water en modder nodig, dan kom je al snel uit bij Lelystad. Het is ook goed voor de werkgelegenheid in de regio.

We hebben minstens 500 acteurs nodig die ervoor zorgen dat uw verblijf net zo traumatisch wordt als in de folder wordt beloofd.

Eindelijk echt iets beleven.

Jan van piekeren

straatnieuws.nl

Geef een antwoord