We zitten alweer midden in de vijfde golf van de pandemie. Onze frontsoldaten in de zorg zitten met PTSS klachten thuis of deserteren massaal omdat ze het niet meer aan kunnen, niet worden gezien. Voor klappen is het veel te laat.

het eelt van mijn ellenbogen is weer verdwenen

Ze zijn het spuugzat om letterlijk als kanonnenvoer te worden geofferd, omdat wij recht hebben op polonaises, fake-news en zonder groepshugh suïcidaal worden. We hebben het echt verkloot. Ik geef eerlijk toe dat ik ook niet zonder schuld ben. Nadat onze minister van Justitie en “Veiligheid” het mondmasker officieel het verleden in had gezongen, ben ik ook, zij het mondjesmaat, weer aan het knuffelen geslagen. Het eelt van mijn ellebogen is weer verdwenen en ik heb ook een tijdje het gevoel gehad dat twee prikken de ticket to freedom was.

eigen broek ophouden

Dat de Delta variant roet in deze hernieuwd gevonden vrijheid zou gooien werd eigenlijk snel daarna al duidelijk. In september waarschuwde het OMT al dat het mis zou gaan, maar dat kwam onze regering niet zo goed uit want per 1 oktober zouden alle steunmaatregelen stoppen, dan moest iedereen weer de eigen broek ophouden en om nou weer drie maanden iedereen te spekken, ja dag….

Het is natuurlijk een duivels dilemma om de afweging te moeten maken tussen economie en gezondheid. Er zijn ontelbaar veel belangen en wat je ook beslist er is altijd een groot aantal burgers de lul. Het wordt pas echt ingewikkeld als je niet alleen economie en gezondheid met elkaar moet wegen maar ook nauwkeurig moet afwegen, hoe je zelf, als zwaar beschadigde demissionair Minister President, het vertrouwen van het volk terug kunt winnen om in ieder geval aan Rutte 4 te mogen beginnen. Als je zoals uit de laatste peilingen nog maar het vertrouwen hebt van 29% van je volk, dan weegt Mark zelf altijd mee in iedere afweging.

uitstellen tot code zwart

Waarom niet twee weken geleden, tijdens de persconferentie, harde maatregelen afkondigen. Niet gewoon het advies van het OMT volgen maar net als precies een jaar geleden het slechte bericht aan het volk uitstellen tot code zwart. Verleden jaar hadden ze, ook in mijn ogen, nog een goed argument. het virus was nieuw, dus je moet constant schipperen met wat je op dat moment weet. Maar nu zijn we een jaar verder en weten we al veel meer dan een jaar geleden. We weten in ieder geval dat als we twee weken geleden door hadden gepakt we nu aan het verzorgingsfront de eerste daling zouden zien.

“hopen op een wonder”

Het is net alsof ze hebben gewacht omdat ze hoopten op een wonder. Van de Jonge begrijp ik het beter dan van onze Mark. Hugo is er, vanuit zijn Christelijke oorsprong, van overtuigd dat wondertjes bestaan. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar het is zijn overtuiging. Voor VVD’er Mark telt dat niet. In liberale kringen noemen ze “hopen op een wonder” gewoon “opportunisme”, uitstel van executie of heelmeesters die zorgen voor stinkende wonden.

ik heb hem nog weinig geien op de IC

Toch is er iets geks aan de hand. Onze demissionaire regering is maar op één onderwerp missionair en dat is op de Corona pandemie, voor de rest passen ze op de toko tot we een nieuwe regering hebben. Terwijl we onze Mark wel bij overstromingen zien en andere rampen, heb ik hem nog weinig zelf gezien op IC afdelingen om de verpleging een hand onder de riem te steken. In Glasgow durfde Mark, als demissionair MP, niet mee te tekenen met de topgroep van de Klimaattop, daar heeft hij in de ziekenhuizen echt geen last van. Kan hij gewoon doen.

zelf aan het front staan

Breng als onze Corona leider de ernst in beeld. Steun nou eindelijk eens ons leger in de zorg, niet met klappen of centen maar door er letterlijk voor ze te zijn. Waarom strijkt onze Mark niet twee keer per week, met volledige pers in zijn kielzog neer in een ziekenhuis en laat hij zijn volk zien hoe ernstig de situatie is voor zowel de Covid patiënten als zorgmedewerkers. Net zolang zelf aan het front staan tot iedereen met een Nederlands paspoort begrijpt dat er iets moet gebeuren.

Hij hoeft het niet eens aan de tweede kamer te vragen of het mag. Voor wat betreft de pandemie is onze Mark gewoon missionair dus kan hij doen wat hij het liefste doet “leiden”

Jan van piekeren

straatnieuws.nl

Geef een antwoord