Ik geef het eerlijk toe, waarschijnlijk wilde ik te graag dat door Corona eindelijk de koers van Nederland een beetje terug naar het midden zo gaan. Ja, en terug naar het midden dat had toch een behoorlijke ruk naar links moeten worden.

kwestie van een paar weken

Vlak na de verkiezingen dacht ik echt dat het appeltje-eitje zo worden. Kwestie van een paar weken, het oplossen van alle shit, die we in één generatie bij elkaar hebben verzonnen, ga je niet redden met meer van hetzelfde. Ik had echt verwacht dat het landsbelang het zou winnen en een brede coalitie over links de realiteit van de komende jaren zo zijn. Eigenlijk net zo als bij veel van onze Europese broeders aan de gang is. In Scandinavië, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië allemaal die tik naar links, om weer een beetje in het midden uit te komen.

Bij ons is het nog even afwachten. Nu Groen-Links en de PvdA niet mee mogen doen, en de demissionaire vier, door ayatollah Remkes , als enige mogelijkheid uit de hoge hoed kwamen, is het vooral afwachten hoe “groen” het “groen rechts” van onze Mark is. We gaan beleven hoeveel een mens kan veranderen in een half jaar, zowel wat betreft zijn ideeën als in zijn handelen.

Onze Mark heeft een rechter nodig

Als een ware ontsnappingskunstenaar manoeuvreert Teflon Mark zich door de wandelgangen. Hij heeft veel geleerd van zijn oude VVD nestor Geert Wilders. Als een ware populist weet Mark zijn winkelmandje te vullen met alle linkse idealen waar een rechter aan te pas moest komen. Ja, want onze Mark heeft eerst 10 jaar lang de overheid laten krimpen, maar is nu voor een sterke overheid. Onze Mark had een rechter nodig, om 100 km te gaan rijden omdat er anders geen huis meer kon worden gebouwd. Volgens Mark hadden we niet eens meer een minister van Volkshuisvesting nodig, daar denkt hij ineens heel anders over. De universele wet van ‘oorzaak en gevolg” heeft het duidelijk verloren van ‘het voortschrijdend inzicht.”

Omdat VVD en CDA Oost-Indisch doof zijn

Ik heb ook dubbele gevoelens bij de beslissing van Sigrid Kaag om toch weer met de VVD en het laatste stukje Christendemocratie in zee te gaan. We weten nog niet waar de nieuwe boeien komen te liggen, hoe dik het regeerakkoord wordt en welke poppetjes de strontkar gaan trekken. Toch krijg ik ook een knoop in mijn maag over hoe, vooral de Telegraaf, de beslissing van Mevr. Kaag framed. In plaats van blij te zijn dat er iemand is die nieuwe verkiezingen voorkomt, omdat VVD en CDA Oost-Indisch doof zijn het laatste half jaar, heeft zij, volgens de krant nu de formatie maandenlang geterroriseerd. Wat een eenzijdig dom gelul zeg.

Je moet natuurlijk zelf weten welke krant je leest, ook als de krant, die alles behalve “Woke” is toch al jaren preekt dat zij de krant is voor wakker Nederland.

Politieke hamster dhr. W. de Winther

Het wordt pas gevaarlijk voor de samenleving als iedere morgen van 07.00 tot 10.00 uur, de gospel van de Telegraaf op de publieke omroep wordt uitgezonden. Iedere morgen weer hetzelfde rechtse gelul tussen de Nieuwsuitzendingen door. Iedere keer weer hetzelfde rondje, CDA en VVD fossielen die weten wat we nodig hebben. Steeds weer die politieke hamster dhr. W. de Winther, van dezelfde krant, die overal opduikt om zijn waarheid te verkondigen.

Het moet de andere oproepen toch ook een doorn in het oog zijn dat het hele volk iedere dag wordt wakker gemaakt door De Telegraaf. Volgens mij wordt het de hoogste tijd dat we de ochtendprogrammering net zo aanpakken als het eind van de dag. Net als OP1 iedere ochtend een ander geluid. Tot het zo ver is zullen we zien of “Goede morgen Nederland” en de Telegraaf net zo Groen-rechts en sociaal wordt als onze “Nieuwe Mark”. Ik ben bang dat de groenste kant van beiden bij kerncentrales ophoudt.

de ochtendprogrammering aanpakken.

Dat het oude zooitje doorgaat heeft trouwens nog een groot voordeel. Met alle parlementairen-enquêtes zoals, Groningen, Afghanistan en Toeslagen is het mooi dat straks de werkelijk verantwoordelijken kunnen aftreden en niet hun goedbedoelde opvolgers.

Ik stel voor dat we de ochtendprogrammering voor de volgende verkiezingen aanpakken om de rechtse propaganda op tijd de kop in te drukken.

Dus we hebben nog twee jaar.

Jan van Piekeren

straatnieuws.nl

Geef een antwoord