2022 wordt een bijzonder jaar. Hij is in ieder geval bijzonder begonnen. De meeste slachtoffers van het vuurwerkverbod liggen nog op hun blaren in Beverwijk of we hebben al een nieuwe regering.

Mark IV en Willem IV

Als burger van dit ontzettend gave landje, is het altijd weer een kippenvel momentje, als de nieuwe club van frisse bestuurders, samen met onze koning, op het bordes staan, om zich als nieuwe regering aan het volk te presenteren.

Door de Corona maatregelen en de maar liefst 20 ministers, 9 staatssecretarissen en natuurlijk Mark IV en Willem IV, paste het allemaal maar net. Mazzel dat Sigrid Kaag, thuis in quarantaine, de eed moest afleggen, anders had onze verse Minister van onderwijs, DWDD Dijkgraaf, van het bordes gelazerd. Onze Mark is duidelijk afgestapt van zijn vorige vergezicht met een kleine overheid enzo, en een paar repressieve algoritmes enzo.

bergen met geld scheppen

Zo de foto is gelukt en nu aan het werk. Eigenlijk ben ik wel blij dat er genoeg oude koppen in de nieuwe regering zitten. Stel je voor dat je 29 nieuwe namen en rugnummers uit je hoofd moet leren, dat is een klus, voordat je ze allemaal kent, is Remkes allang weer bezig met de formatie van Rutte vijf. We gaan zien of de ministerraad groot genoeg is om de bergen geld het land in te scheppen, voor een menselijker Nederland. We gaan zien welke ministers aan het bijzettafeltje moeten zitten omdat de tafel van de ministerraad niet is berekend op 30 bewindslieden. De verwachtingen zijn hoog en de lach van onze Mark zorgelijker dan de 11 jaar ervoor.

de broer van Leo Blokhuis

Ik ben zelf heel erg benieuwd naar onze nieuwe Minister van Armoede, Carola Schouten, van de Christen Unie. Wauw, menselijker kan het toch al niet meer worden. Haar voorganger,de broer van Leo Blokhuis, Paul, had armoede nog als staatssecretaris in zijn portefeuille, maar die tijden zijn voorbij, we gaan “omzien naar elkaar” de armen hebben nu recht op een echte minister, een speciale Minister, een Vicepremier.

“eigen schuld, dikke bult”

Den Haag heeft de armen in het vizier, hulp is onderweg. Nee, het past perfect bij het profiel van de Christen Unie, zorgen voor de hele kudde, ook al zul je lijden tot de laatste adem. Eindelijk op de bok om alle verloren zoons en dochters de weg naar een nieuw begin te wijzen, ook al zelfs Gods wegen ondoorgrondelijk. Ik ben zo blij dat er geen VVD’er op die stoel zit. Dan werd het al weer gauw; “eigen schuld, dikke bult”.

dat wordt een makkie

We moeten haar natuurlijk wel een beetje tijd geven om zich in te werken op haar nieuwe ministerie. Op landbouw moest ze zorgen voor 52.000 landbouwbedrijven,100 miljoen kippen, 12 miljoen varkens, bijna 4 miljoen koeien en nog honderdduizenden schapen, paarden en geiten. Op haar nieuwe post gaat het maar om 1 miljoen medelanders onder de armoedegrens en 1 op de 10 huishoudens die niet rond kunnen komen. Dat wordt een makkie. Ze hoeft er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat ze genoeg geld uit de fondsenberg naar de gemeentes toe schept; armoede is maatwerk en dat moet je toch lokaal oplossen..

Co2 afdruk van een arme medelander is 0

Vergeleken met het Ministerie van Landbouw wordt de nieuwe stoel het paradijs. Als minister van Armoede, hoef je niet bang te zijn dat iedereen, die niet rond kan komen in Nederland, het Malieveld komt plattrappen. Een retourtje Utrecht – Den Haag kost euro 25,60, dat is de helft van je weekgeld als je in de schuldsanering zit. Eindelijk is ze verlost van het CO2 en stikstof gezeik. De CO2 afdruk van een arme medelander is 0 en als je water niet is afgesloten, waardoor je poep en urine samen in de pot mengen, is ook het stikstofprobleem geen enkel probleem.

gelukkig hebben wij engel Carola

Nee, de foto is gelukt en Rutte IV is vertrokken. Wel jammer dat het eerste jaar van Rutte IV al is verdampt door buitensporig veel valse starten. Maar goed, niet langer piepen, niet cynisch of bitter worden maar met een positieve blik naar de toekomst. Welke nieuwe koppen er gaan rollen door alle oude ellende, we gaan het beleven. Gelukkig hebben wij engel Carola, die zonder enquêtecommissie Rutte III heeft overleefd. Geroepen om de armoede aan te pakken. En als boerendochter weet ze van aanpakken. Als je gewend bent om stront te scheppen dan is drie geld scheppen een geschenk van God.

Jan van Piekeren

straatnieuws.nl

Geef een antwoord